Over Esther

Mijn verhaal

Mijn naam is Esther Kloosterman (van oorsprong Hoogenboom), getrouwd en trotse moeder van 2 pubers.

Naast mijn werk als natuurcoach werk ik als praktijkondersteuner GGZ bij 2 huisartsenpraktijken in Gorssel. Van oorsprong ben ik psychiatrisch verpleegkundige en heb dus veel ervaring met mensen die niet zo lekker in hun vel zitten. Mijn visie op gezondheid is holistisch, lichaam, geest en ziel zijn één. Persoonlijke groei staat mijn hele leven al hoog in het vaandel en ik geniet ervan om mijn persoonlijke inzichten te kunnen delen en anderen hiermee verder te helpen. Gaandeweg ben ik ervan overtuigd geraakt dat alle antwoorden in de persoon zelf liggen en dat bewustwording de sleutel is tot verandering.

Als jij verandert, verandert je omgeving mee. We zijn vaak geneigd onprettige emoties/gevoelens weg te duwen, maar daardoor kom je juist in gevecht met jezelf en dat put je uit. Heel lang heb ik hard gewerkt tegen alles wat ik niet meer wilde, maar wat je bestrijdt versterk je  en iets waartegen je je verzet houdt stand. Door te omarmen, alles te laten zijn zoals het is, komt er ruimte en laat het jou los. Natuurcoaching is de ultieme manier om alles te laten zijn wat is en vanuit die rust en ruimte in beweging te komen zonder hard te hoeven werken.

{

Wat anderen over mij zeggen:

“Esther is enthousiast, spontaan en passievol”
“Esther straalt warmte en liefde uit”
“Esther geeft vertouwen”
“Esther is open en eerlijk”

Mijn missie

Thuiskomen bij jezelf, door bewustwording van wie jij ten diepste bent en wat je verlangt.
Leef je mooiste leven, moeiteloos en vreugdevol!

Vele uren heb ik denkend op de bank doorgebracht, maar ik kwam niet tot actie door gebrek aan zelfvertrouwen, durf en daadkracht. Bovendien moest ik alles goed doen, niet in de eerste plaats voor mezelf, maar vooral voor anderen. Wat was ik bang om afgewezen te worden.

Totdat ik tijdens een opleiding kennis maakte met de “universele wetten” en hoe deze voor jou kunnen werken. Energie volgt aandacht en wat aandacht krijgt groeit. Dus richt je vooral op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt. Daarnaast heeft alles zijn eigen tijd, zoals de natuur ons laat zien. Gras groeit niet harder door eraan te trekken. Heb vertrouwen, ons grootste wapen tegen angst.

Graag laat ik jou ervaren hoe jij op een speelse manier in je kracht gaat staan en met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.

Niet dat er nooit meer tegenslagen zullen zijn, maar dat jij kunt zien waar ze je toe uitdagen en wat ze je kunnen brengen. Dat is “de andere bril”.

Natuurcoaching

Ervaring & gevolgde opleidingen

HBO-verpleegkunde

"Werken met groepen" - Groepspsychotherapie

Academie voor Polyenergetische therapie (NLP, Innerlijk Kindwerk, Hypnose, Energiewerk) VOV-opleidingen

POH-GGZ opleiding (praktijkondersteuner huisarts, oplossingsgericht werken)

Lijfkrachtherstel bij Jeffrey den Dolder

Kindercoaching bij MALVA

Transformatiecoaching bij Mathijs Bos

Natuurcoaching bij Innersteps

Daarnaast volg ik vele bijscholingen en blijf ik me persoonlijk ontwikkelen.

Ik ben begonnen als psychiatrisch verpleegkundige en heb 16 jaar op de PAAZ-afdeling in Hardenberg gewerkt, daarna nog een half jaar in de verslavingszorg in Zwolle. Sinds 2015 werk ik als Praktijkondersteuner GGZ bij de huisartsen in Gorssel en nu neem ik de stap om daarnaast mijn eigen praktijk te starten in Natuurcoaching.

Een diep gekoesterde wens die eindelijk werkelijkheid wordt.

Natuurcoaching

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben jij benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben jij benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of meld je aan voor een gratis ervaringswandeling.